Внимавайте! Тези храни „убиват“ щитовидната жлеза

https://zdravno.net/bolesti/vnimavayte-tezi-hrani-ubivat-shtitovidnata-zhleza/120149 Zdravno.net
Внимавайте! Тези храни „убиват“ щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е важна за здравето на човека

Тя отговаря за много дейности и се грижи за нормалното функциониране на вътрешните органи в тялото ни.

Ако имате и най-малките съмнения, че имате проблеми с щитовидната жлеза, посетете ендокринолог. Вземете мерки, за да няма фатални последици, съветват експертите.

Но има няколко храни, които „убиват“ щитовидната жлеза и затова трябва да се избягват. Суровото зеле, броколито и карфиола са богати на йод и затова не ги яжте сурови. За предпочитане е да се хапват сготвени или сварени. Причината е ,че така консумирани, те не могат да се усвояват от щитовидната жлеза.

Ако взимате лекарства за щитовидната жлеза, забравете за соевите продукти.Соевите млека и сосове ограничете по възможност. Причината е, че спират усвояването на хормоните.

Тези, които страдат от Хашимото, да избягват продукти, в които има глутен. Глутенът е  протеин, който трудно се обработва от ензимите. Но него го има в храните, които непрекъснато хапваме. Баничките, кроасанати и другите от този вид закуски трябва да ги намалим.Защото бялото брашно е вредно за страдащите от Хашимото.

Някои видове риби съдържат повече живак, който е близък до йода.Особено консервираните риби са по-опасни от тази гледна точка.За да запазите щитовидната жлеза здрава, намалете консумацията на тези храни, съветват експертите.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.