Ядка чудо! Пази сърцето, грижи се за кожата и косата

https://zdravno.net/bolesti/yadka-chudo-pazi-sarceto-grizhi-se-za-kozhata-i-kosata/144527 Zdravno.net
Ядка чудо! Пази сърцето, грижи се за кожата и косата

Тази ядка е наистина уникална

Притежава хранителни и лечебни качества. Пази сърцето и кръвоносните съдове, подобрява състоянието на кожата и косата.

Това са бадемите. Те съдържат голямо количество витамини, минерали, както и на фосфор, магнезий и желязо. Съдържат фибри и здравословни мазнини, които укрепват имунитета и енергийния баланс.

Изследванията са установили, че тези ядки се грижат за работата на сърцето, укрепват съдовото здраве.

Мастните киселини, както и антиоксидантите в тях намаляват нивата на „лошия“ холестерол и риска от атеросклероза.  Бадемът нормализира кръвното налягане, заради съдържанието в него на магнезий.

Ядките са едни от най-естествените източници на витамин Е, известен като антиоксидант.Той защитава кожата и нейната еластичност от свободните радикали, забавя стареенето.

Помага за укрепване на косата. Антиоксидантите действат върху свободните радикали, като пазят при риска от възпаление, което води до различни болести, включително и рак.

Мастните киселини в бадемите пазят кръвта от насищане с глюкоза, затова е добре да се използват от диабетици.Също така подобряват имунитета, пазят възрастните от деменция и Алцхаймер.Бадемите подобряват съня и пазят от депресия.

Също така подобряват чревната флора и подобряват работата на полезната микрофлора, като играят ролята на пробиотик.

Бадемите значително може да подобрят симптомите на анемия, язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.