За кои болести варените яйца са табу?

https://zdravno.net/bolesti/za-koi-bolesti-varenite-yayca-sa-tabu/133266 Zdravno.net
За кои болести варените яйца са табу?

За яйцата се казва, че са в висок холестерол

Но едновременно с това кокошият продукт е богат на биоактивни съединения и много други полезни вещества. Едновременно с това спецовете алармират, че яйцата са силно алергичен продукт, а много хора са алергични към протеина.

Веществата в яйцето може да причинят отделяне на по-голямо количество жлъчка, което да причини киселини и дори болка.

Консумацията на яйца не се препоръчва за хора, които имат висок холестерол или страдат от диабет.

Кокошият продукт трябва да се избягва от хора, които страдат от различни алергии.

При язви на стомаха или на дванадесетопръстника, също при чернодробни заболявания. Не се препоръчват при проблеми на панкреаса, както при болест на стомашно-чревния тракт.

Яйца не бива да консумират хора със завишен холестерол, болни от захарна болест, както и от хора с камъни в жлъчката.

Деца под една годинка не бива да хапват цяло яйце.Според проучвания, при възрастни с нормални нива на холестерол, нерискови показатели на сърдечно-съдовата система, яденето на едно-две яйца на ден се счита за безопасно.

Консумацията на две до седем яйца на седмица поддържа нивата на добрия холестерол, смъква високото кръвно налягане и кръвната захар.

Яйцата са богати на постни протеини и антиоксиданти, които защитават тялото от свободните радикали, увреждане и от хроничните болести.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.