Заради тези вредни навици бъбреците ни боледуват!

https://zdravno.net/bolesti/zaradi-tezi-vredni-navici-babrecite-ni-boleduvat/141821 Zdravno.net
Заради тези вредни навици бъбреците ни боледуват!

Бъбреците са изключително важни за нашия организъм

Те филтрират кръвта и отделят токсичните вещества под формата на урина.

Някои вредни навици в ежедневието може сериозно да застрашат здравето на бъбреците.“Виновен“ за хронично бъбречно заболяване е високото кръвно налягане. В тази връзка Световната здравна организация препоръчва да не се консумира повече от пет милиграма сол на ден.Защото храните, които консумираме, вече съдържат сол, предупреждават нефролозите.

Другият вреден навик, който може да навреди на здравето на бъбреците, е дехидратацията. По думите на лекарите пиенето на по-малко вода може да наруши притока на кръв към бъбреците и увеличава риска от отлагане на соли, както и за образуване на камъни.  

Затова трябва да пием вода през деня, като препоръчителната дневна е 30 милилитра на ден, на всеки килограм живо тегло.

Но приемът на течности е ограничен при хора със сърдечна недостатъчност и тези, които са на хемодиализа за бъбреците.

Бъбреците боледуват, както и пикочните пътища при хора, които злоупотребяват с алкохол  и прекаляват с консумацията на енергийните напитки.

Пушенето също вреди на здравето на бъбреците. Защото причинява свиване на кръвоносните съдове и намалява притока на кръв към тях.В резултат може да възникне хронично бъбречно заболяване.Хранителните проблеми могат да ни докарат камъни в бъбреците, предупреждават експертите.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.