Защо и кога изпитваме болка в сърцето при вдишване?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-i-koga-izpitvame-bolka-v-sarceto-pri-vdishvane/120023 Zdravno.net
Защо и кога изпитваме болка в сърцето при вдишване?

Понякога, при вдишване, изпитваме болка

Чувстваме, че сякаш тази болка удря сърцето ни. Спецовете обаче ни успокояват, че причината не е болно сърце,  а съвсем друга.

И това е така наречената междуребрена невралгия. При това състояние болката идва заради прещипан нерв.

Когато си поемаме въздух, изпълваме белите дробове с кислород. При това състояние белите ни дробове се разширяват и  променят своята конфигурация. Това може да причини прещипване на нерв и получаване на болка в областта на ребрата.

По-рядко болката се причинява заради паническа атака. При това състояние изпитваме чувство на вътрешно безпокойство.

В някои случаи все едно ни боли сърцето, но може причината да е от гастроезофагеален рефлукс. При това състояние изпитваме дискомфорт в гръдния кош.

В други случаи болката се появява при пневмония ,също така при нараняване на ребрата. Сърдечните болки не са свързани с дишането и с повишения пулс, като в покой не притесняват човека.Но всяка болка в тялото трябва да е сигнал, че нещо се случва с организма ни, предупреждават експертите.

Затова съветът на спецовете е при проява на силни, хронични или продължителни болки да се обърнем към специалист, за да разкрие причината за това състояние.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.