Защо пенсионерите не трябва да ядат тази храна на закуска?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-pensionerite-ne-tryabva-da-yadat-tazi-hrana-na-zakuska/127616 Zdravno.net
Защо пенсионерите не трябва да ядат тази храна на закуска?

Тези храни не само са табу за стомаха, но и не се препоръчват за закуска на възрастните хора

Това са пържените и пушени храни, които оказват негативно влияние на целия организъм, особено при по-старите хора.

Пушените меса и пържените храни са вредни за здравето на пенсионерите, защото стомахът им не работи толкова качествено.

И не само че не функционира пълноценно, но и не отделя такива ензими, които да разграждат храната до полезните хранителни вещества.

Тежките колбаси за закуска също натоварват храносмилателната система. Същият ефект предизвикват и  пържените яйца, предупреждават експертите.

Но пък варените яйца, както и зърнената каша са лесно смилаеми и носят енергия на тялото. Затова те се препоръчват от специалистите за първото хранене на деня при възрастните хора.

Яйцата подпомагат мускулната и костната маса. Кокошите продукти се грижат за здравето на сърцето. Подобряват мозъчната функция и също така се грижат за паметта. Яйцата се грижат и за това да не наддаваме на тегло.

Много хора са на мнение, че три до пет яйца на ден носят вреда. Но според проучване на японски учени това количество дава необходимия дневен протеин на организма ни.

Особено при хора в напреднала възраст.Освен протеини, яйцата съдържат и куп полезни вещества, като калций и холин, необходими за костите и за борбата срещу деменцията.

Източник: Здраве.то

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.