Защо спирането на хляба може да ни разболее?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-spiraneto-na-hlyaba-mozhe-da-ni-razbolee/142467 Zdravno.net
Защо спирането на хляба може да ни разболее?

Спирането на хляба може да ни разболее, твърдят в свое проучване австралийски учени

Напоследък тестените изделия се приемат за вредни и много диетолози ,както и специалисти по хранене ни светват да се откажем от тях.

Но рязкото или напълното отказване от хляба може да причини шок за организма ни. Защото е възможно така, че може да изпитвате симптоми, все едно ви е поразил грип.

Причината е във въглехидратите, които са основен източник на енергия. Когато внезапно спрем да ги доставяме, тялото изчерпва натрупаните гликогенни резерви.

И когато запасите са изчерпани, чувствате сухота в устата, умора, слабост, замаяност, както безсъние, така и гадене.Ограничената консумация на хляб намалява количеството на въглехидратите.

Това от своя страна понижава настроението ни и води до депресии и тревожност.Хора, които приемат достатъчно количество въглехидрати са по-спокойни, уравновесени и весели, спят по-добре.

При намалена консумация на хляб хората започват да се оплакват и от проблеми с щитовидната жлеза. Диета с ниско съдържание на въглехидрати и без хляб може да доведе до дефицит на витамин С, дори при достатъчен прием.

Комбинацията от стрес или инфекция с ниски нива на инсулин води до това, че витамин С се окислява и не може да бъде преработен.

Не се отказвайте напълно от хляба, понеже ще загубите силата и енергията си, съветват експертите.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.