Защо захарта е „тихия убиец“ на здравето?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-zaharta-e-tihiya-ubiec-na-zdraveto/111446 Zdravno.net
Защо захарта е „тихия убиец“ на здравето?

Кой не обича да си хапва сладичко, дори и без определен повод

Но ако се наслаждаваме на сладките изкушения доста често, може сериозно да навредим на здравето си.Според спецовете прекаляването със захарта засилва опасността от възпалителни процеси в тялото ни.

Това влияе на качеството ни на живот, на здравето ни като цяло и засилва стареенето.Възпалението активира по-бързото стареене на кожата.

Освен това при консумацията на храни, богати на захар се получават проблеми с кръвоносните съдове, червата се възпаляват и акне, както и други здравословни проблеми.

Според редица проучвания на метаболитните процеси се е установило, че засилената консумация на захар предизвикват неврологични проблеми, болести като Паркинсон и Алцхаймер, както и диабет и бъбречни болести.

Дори да ползвате козметика, която се грижи за кожата, като слънцезащитни кремове и такива с ретинол, която я защитават и  помагат за изграждане на колаген, ако наблягате на храни със захари ефекта е почти нулев.

Хапването на повече захар прави кожата крехка и това благоприятства появата на фини линии, бръчки, както и състаряването й.А и уврежда организма ни.Затова трябва да се стремим да хапваме колкото се може по-малко захар, за да се чувствате здрави, свежи и да не остарявате бързо, съветват спецовете.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.