Хлябът причина ли е да дебелеем? И кой хляб е най-полезен

https://zdravno.net/dieti/hlyabat-prichina-li-e-da-debeleem-i-koy-hlyab-e-nay-polezen/140067 Zdravno.net
Хлябът причина ли е да дебелеем? И кой хляб е най-полезен

Ако се откажете от хляба, това няма да ви помогне да станете по-слаб

В това са категоричните експертите. По думите на диетолозите по-важно е да се откажете от сладките изкушения, които освен брашно, съдържат и излишни мазнини.

Пресният хляб не може да навреди на стомаха на човек, който е здрав,  е мнението на спецовете. Консумацията трябва да се ограничи при хора, които страдат от различни заболявания на стомашно-чревния тракт и то в остър стадий.

Те разбиха мита, че хрупкавия хляб  е по-здравословен. По думите им в него калориите дори са по-високи от обикновения хляб.

Съдържа и допълнителни компоненти, като различни аромати, овкусители, както и захар. Такова съчетание не е добро за стройната фигура.

Според докторите черния хляб не може да се счита за по-здравословен от белия хляб, защото зависи от брашното, от което е направен.

Най-здравословен е ръженият хляб и 5 филийки на ден няма да навредят на талията ни. Пълният отказ от хляба води до умора и до лишаване от необходимите хранителни вещества.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.