Прости правила! Но с тях отслабвате трайно и неусетно

https://zdravno.net/dieti/prosti-pravila-no-s-tyah-otslabvate-trayno-i-neusetno/125384 Zdravno.net
Прости правила! Но с тях отслабвате трайно и неусетно

Мечтата на всеки е да е слаб и строен

Но за да загубите излишно тегло и то дългосрочно, добре е да си изградите здравословни навици, съветват експертите.

Хапването за първото ядене на деня на протеини, пълнозърнести храни и плодове, засилва метаболизма и ви снабдява с енергия през деня.

Другото правило е да пиете повече вода. Преди хранене животворната течност ни засища и намалява приема на калории. Подобрявате и храносмилането си.

Нови изследвания сочат, че богатите на протеин храни ускоряват метаболизма, намаляват глада и поддържат здрава мускулатурата.

Начин да отслабнете е да хапвате повече фибри. Те насърчават ситостта, подобрява храносмилането и стабилизира кръвната захар.

Ходете повече и изгаряйте калории с физическа активност. Опитайте се да поспортувате поне половин час на ден, като правите упражнения с умерена до висока интензивност. Така ще отслабнете по-бързо.

Водете си дневник, какво хапвате през деня и колко калории поглъщате, така ще отслабнете по-бързо.

Сънят помага също. Затова трябва да се наспите добре, понеже ако редовно не спите, това разрушава хормоните, които са „отговорни“ за апетита. Това ни предизвиква да ядем нездравословна храна.

Не хапвайте късно вечер.Храненето през нощта увеличава килограмите.

Споделете целите си с приятелите и близките си, това също помага.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.