Без излишни средства! Малко от това в шампоана и косата става бляскава, и здрава

https://zdravno.net/narodna-medicina/bez-izlishni-sredstva-malko-ot-tova-v-shampoana-i-kosata-stava-blyaskava-i-zdrava/139044 Zdravno.net
Без излишни средства! Малко от това в шампоана и косата става бляскава, и здрава

Всеки измива косата си с шампоан

Някои от тях са доста скъпи и не всеки може да си ги позволи. Но вместо да закупувате скъп продукт,може значително да подобрите съществуващия, като прибавите определени компоненти в него.

Един от вариантите е като прибавите към шампоана, който имате, малко лимонов сок. Той може да направи косата не само по-чиста, но и по-бляскава.

Лимоновият сок в малки количества има почистващ ефект. При постоянна употреба ефектът е видим много скоро. Косата не само става чиста и бляскава, но по-лъскава и жива.

Може да добавите към шампоана и етерични масла.Три капки са достатъчни, но те трябва да се прибавят към шампоана преди да започнете да миете косата си.

Ако имате възли, може внимателно да разплетете косата си с пръсти, като това ще ви спаси от по-нататъшно заплитане.

Температурата на водата също трябва да е топла, но дори леко хладка. Горещата вода може да причини лющене и сухота, като наруши структурата на мастните жлези и това да причини повече себум.

Студената вода няма да измие мръсотията, както и да премахне излишния себум. Оптималната температура за измиване на косата е 37-38 градуса.

Шампоанът трябва да се излее на ръцете, да се разтрие, за да се разпени и след това да се нанесе в корените на косата, като леко се масажира скалпа. Ако еднократното измиване с шампоан е недостатъчно, процедурата трябва да се повтори.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.