Боли ви гърлото? С тези домашни лекове няма да имате проблеми

https://zdravno.net/narodna-medicina/boli-vi-garloto-s-tezi-domashni-lekove-nyama-da-imate-problemi/126384 Zdravno.net
Боли ви гърлото? С тези домашни лекове няма да имате проблеми

Зима е и болките в гърлото не са рядкост

Ако искате да нямате проблеми с болно гърло, има няколко домашни лекове, които ще ви помогнат. С тази гаргара инфекциите от гърлото ви ще изчезнат само за два-три дни.

За илачът ви е необходима глава червено цвекло. Обелвате я и я настъргвате. След това добавяте голяма лъжица оцет ,независимо ябълков или винен

Смесва се внимателно и се оставя да престои около половин час. След което изяждате цвеклото. Този зеленчук е невероятен, защото прочиства кръвоносните съдове, лек е и за лимфите. Богато е на много полезни вещества,както и на витамините В6, С  и други.

При болки в гърлото лечителят Петър Димков препоръчва следното лекарство.Компрес от пудра захар и белтък. За да го пригответе, направете следното.

Сварете едно яйце и отделете белтъка. Намачкайте го и прибавете малка лъжичка пудра захар и пак объркайте.

Сместа поставете на парче памук  и сложете на гърлото. После увийте гърлото с плътен шал. Белтъкът е известен с това, че изсмуква вредните вещества чрез кожата.

Друго средство, препоръчана от Петър Димков, е  и клеевата тинктура.Използва се като профилактика срещу грип, настинка и болно гърло. Всяка сутрин слагайте по 30 капки от нея в чаша с хладка вода и я изпийте на гладно.

Източник: Плюс.бг

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.