Дори не подозираме колко полезен е хряна за здравето

https://zdravno.net/narodna-medicina/dori-ne-podozirame-kolko-polezen-e-hryana-za-zdraveto/54116 Zdravno.net
Дори не подозираме колко полезен е хряна за здравето

Хрянът носи неподозиране ползи за организма ни

Синусите около носа са без особено значение за тялото ни. Лигавицата на носната кухина е продължение. Тя притежава доста слузни жлези, които отделят секрет за защита. Ако настинем, нападнат ни вируси или бактерии, както и при други заболявания се получава синузит.

При синузита се подуват синусите и силно дразнят лигавицата. В резултат се получава затруднено дишане, носа тече, запушва се и дори има болки в лицето или главата.В синусите имат завити канапчета, не винаги до тях достигат капките за нос или спрей, заради което се взима понякога и антибиотик.

Това е в резултат на тъканото развитие на организма и костните структури се подчиняват на принципа за максимална здравина. Това води до образуване на сложните структури. Те именно са покрити с лигавица. Тя е богата на слузни жлези, които отделят секрет, който защитава организма ни.

Но тук идва на помощ народната медицина. Висока ефективност при нехроничния синузит дава хранят. Той  е истински дар от природата. Кореноплодното растение е богато на много полезни вещества и етерични масла, които лекуват.Съединението придава горчив вкус на храни като горчица и други. Те имат антибактериален ефект  и действат срещу бактериалните инфекции.

На базата на много изследвания е установено, че хрянат не само унищожава микробите, които възпаляват дихателните пътища, но дори и на раковите клетки. Дори само да дишаме настърган хрян за минута или две, ще се спасим от остри респираторни заболявания.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.