Има спасение: Стайни растения, които гонят комарите и насекомите

https://zdravno.net/narodna-medicina/ima-spasenie-stayni-rasteniya-koito-gonyat-komarite-i-nasekomite/137916 Zdravno.net
Има спасение: Стайни растения, които гонят комарите и насекомите

Комарите са не само напаст през лятото, но и пренасят много болести

Като цяло насекомите ни тормозят през летните дни, а  и през останалата част на годината. В домовете си често се борим с мухи, оси, паяци  и мравки.

Но има растения, които може да отглеждаме в къщи и те да отблъскват и прогонват вредните насекоми.

Едно такова растения е пресния босилек. Подправката се използва не само в кулинарията, но има и силен аромат. Поставете босилек в саксия в кухнята и банята, и няколко листа в спалнята, и ще се отървете от насекомите.

Миризмата на розмарин е много дразнеща за насекомите.Поставете саксии с розмарин във всички стаи и ще се отървете от мушици, мравки и хлебарки.

Маточината съдържа естествено вещество, което се намира в пестицидите, отблъскващо насекомите. Няколко саксии с това растение, на перваза на прозореца, пречи на насекомите да влезнат в дома ви.

За максимална защита на дома ни от насекоми се използва също  и лавандулата.

Невенчетата са не само естествена декорация на вашия двор или балкон. Техния аромат подлудява насекомите и ги държи далеч от къщата.

Венерината мухоловка привлича мухи и насекоми с приятна миризма и след като влетят в нейната „уста“, ги унищожава. Растението живее 20 години.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.