Как да преборим стомашните киселини без лекарства? (Рецепти)

https://zdravno.net/narodna-medicina/kak-da-preborim-stomashnite-kiselini-bez-lekarstva-recepti/138854 Zdravno.net
Как да преборим стомашните киселини без лекарства? (Рецепти)

Стомашните киселини са чест и неприятен проблем

Те са познати още като гастроезофагеален рефлукс. При това състояние стомашната киселина се връща обратно в хранопровода.

Много хора се справят с проблема с помощта на лекарства. Но има и природен начин да се справим с това състояние и това са бадемите. Ядките не са само вкусни, ами и притежават алкални свойства, с които се борят със стомашните киселини.

Друг начин да се справим с проблема, с помощна на природните средства, е чрез ябълковия оцет. За целта смесете една или две супени лъжици с чаша вода и пийте преди хранене.

Методът помага за подобряване на храносмилането и намаляване на стомашните киселини.Но е важно да не се прекалява с оцета, понеже в големи количества води до други проблеми.

Бананите също лекуват стомашните киселини. Те са алкални и неутрализират стомашната киселина. Сладкият плод е  богат на фибри, които се грижат за храносмилането и пазят от запек. Освен това южният плод съдържа ценни витамини и минерали.

Промяната на някои хранителни навици може да ни спасят също от стомашните киселини. Например да се избягва преяждането и големите порции, а да се храним по-често, по малко, за да поддържаме стомашната киселина под контрол.

Избягването да лягаме веднага след хранене, както и да спим с леко повдигната глава, предотвратява връщането на храната в хранопровода. Тези прости правила подобряват здравето ни.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.