Листа от малина правят чудеса за нервите и сърцето(Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/lista-ot-malina-pravyat-chudesa-za-nervite-i-sarcetoreceptata/114468 Zdravno.net
Листа от малина правят чудеса за нервите и сърцето(Рецептата)

Малината е чудесен и дъхав  плод

Тя е и много полезна за здравето ни. Освен вкусни, плодовете се грижат и за нашия организъм. Много полезни са листата, като те са изключително добре за някои органи.Дъхавите плодове подобряват функциите на нервната система, както и на сърцето. Рецептата е за приготвяне на чай.

Как се приготвя лекарството? Взимат се свежи листа от малина и се смилат леко или се намачкват.С тях са запълва една трета от буркана, в който ги слагаме. След което буркана се долива с водка, която има 40 градуса. Слага се капачка, като сместа престоява десетина дни.Прецежда се след това, като по време на престоя се разклаща от време-навреме.

Прецежда се и се взима по следната схема. Първите десетина дни се приемат по двадесет капки, по три пъти на ден, половин час преди хранене. Следващите десетина дни се пият по тридесетина капки. Последвата десетдневка се приемат по петдесет капки.

Курсът на лечение продължава три месеца. Разбитите нерви се успокояват от отвара от листа на малина от горска малина. А напитка от корените успокоява бронхиалната астма. Настройка от цветовете на малината се използва за лечение на хемароиди, както и болезнени менструални болки.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.