Искате здраво сърце?Тези храни ще се погрижат за това

https://zdravno.net/zdravni-saveti/iskate-zdravo-sarcetezi-hrani-shte-se-pogrizhat-za-tova/52075 Zdravno.net
Искате здраво сърце?Тези храни ще се погрижат за това

Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни

Здравето на сърцето влияе и на останалите органи. Болното сърце ни докарва различни тежки болести. То е и една от основните причини за високата смъртност по света.

Според световните проучвания цели 30 на сто от смъртността се дължи на болното сърце.Всяко нарушение във функциите на сърцето е повод за тревога. Една от най-честите болести е хипертонията. Високото кръвно  е опасно, защото може да доведе до сърдечен удар. Повишеното кръвно оказва налягане на кръвоносните съдове.

Някои от симптомите за повишаване на кръвното са болки в главата, кървене от носа, виене на свят, задух. Но те не са толкова специфични за високото кръвно налягане.

Има и още редица опасни заболявания на сърдечния мускул. За да държим здраво и в кондиция сърцето си, ни помагат някои храни.

С тях може да намалим риска от някои сърдечни заболявания.Един такъв продукт са яйцата. Едно или две яйца на ден пази сърцето ни здраво.

Шамфъстъкът върши същата работа за сърцето ни.Той понижава „лошия“ холестерол в кръвта, който причинява образуване на плаки по кръвоносните съдове  и оттам риск от сърдечни заболявания.

Друг продукт, който държи сърцето здраво, това е чаят. Зеленият и черният чай върши чудеса за този важен орган. Добре е на ден да се пият по една-две чаши от топлата течност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.