Как може да се „спасим“ от врастването на ноктите?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/kak-mozhe-da-se-spasim-ot-vrastvaneto-na-noktite/53522 Zdravno.net
Как може да се „спасим“ от врастването на ноктите?

Ноктите са много важна част от тялото ни

Ролята на ноктите е да ни пазят от различни бактерии, които може да атакуват тялото ни.Ноктите трябва да се подрязват периодично. Но поддържането им в добро общо състояние е от значение не само за хигиена на тялото ни, но и за  нашето здраве.

Грижата за ноктите е важна. И тя е от съществено значение, не само когато има вероятност те да се враснат.Поддържането им в добро състояние не е много сложен процес. То не струва много пари и може да се прави и в домашни условия. Стига да сме последователни и стриктни в това, което правим.

Важното е да имаме подходящи средства и да бъдем много внимателни в това, което извършваме.

Според препоръките на спецовете трябва да държим ноктите си прави и скъсени, за да не им позволяваме да се врастват в плътта ни. Трябва да ги изрязваме на всеки три седмици или поне веднъж в месеца.

Когато имаме враснали нокти, не се прави педикюр, понеже положението се влошава. Преди да го направите, трябва да овладеете подуването и оттока, който се образува от врастването.

Когато лекуваме процеса, трябва да ходим с отворени обувки, за да не се задълбочи болката и да няма усложнения.В къщи също да се ходи боси или със свободни обувки.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.