Кои признаци алармират, че имате тромб?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/koi-priznaci-alarmirat-che-imate-tromb/53536 Zdravno.net
Кои признаци алармират, че имате тромб?

Образуването на съсиреци е най-честата причина за летален изход

Тромбозата е патология за здравето. Има няколко причини за образуване на тромби. Такива са нарушения поток на кръвта по тялото, промяна в гъстотата на кръвта, също така и увреждане на вътрешните стени на кръвоносните съдове.

При тази опасна болест тромб може да тръгне и да се отдели във всяка една минута на нощта, както и през деня.По какви признаци може да разберете, че имате кръвен съсирек?Докторите твърдят, че има симптоми, по които всеки човек може да разбере, че ви се е образувал тромба. И е запушил важен кръвоносен съд.

Първият знак, че нещо не е наред е кожата на крака, която става студена. Дори да е само малка част от кожата, все пак трябва да сте нащрек. Появата на силна болка по крака също е сигнал, дори на пръв поглед нещата да изглеждат перфектни.

Вената на крака се оцветява в червено, а съдът се усеща като нещо твърдо.

След това е възможно да почувствате тежест  и остра болка в гърдите.

Може да почувствате трудно дишане, като преди това не сте страдали от задух. Ако се появят тези признаци, непременно посетете лекар. Той ще ви направи необходимите изследвания, също и ултразвук на съдовете на кръвта, за да установят дали нямате съсирек.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.