Лекарите съветват: Не взимайте безразборно слабителни!

https://zdravno.net/zdravni-saveti/lekarite-savetvat-ne-vzimayte-bezrazborno-slabitelni/53871 Zdravno.net
Лекарите съветват: Не взимайте безразборно слабителни!

Не бива да взимате безразборно слабителни средства

За това предупреждават лекарите. Защото те могат да предизвикват образуване на ракови тумори. Ние приемаме тези средства при два повода. Единият е, когато имаме запек и другият е, ако искаме да отслабнем.

Но ако злоупотребяваме с тези средства, тогава можем трайно да навредим на чревната си флора. И оттам да навредим и на здравето си. При такъв прием на лекарства организма губи ценни микроелементи, минерални съединения, също натрий и калий.

Целият този процес води само до едно нещо, а то е запек, защото се обезводняваме трайно. Експертите предупреждават, че ако не спираме да приемаме слабителни, тогава можем да превърнем червата в „лениви“.

По думите на спецовете има слабителни средства, които са много опасни и разрушават целостта, както и всички съставни елементи на червата.А това може да предизвика образуване на различни видове рак. Слабителните може да повлияят на чревните бактерии, които може да се променят в канцерогенни.

Но ако все пак се наложи да приемате слабителни лекарства, предписани от вашето джипи, тогава пийте повече вода. Така най-лесно ще се отървете от запека. Също така консумирайте повече плодове и зеленчуци, които действат добре на микрофлората на червата.И ще засилите перисталтиката, без спомагателни средства.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.