Не смесвайте приема на антибиотици с тези храни

https://zdravno.net/zdravni-saveti/ne-smesvayte-priema-na-antibiotici-s-tezi-hrani/94638 Zdravno.net
Не смесвайте приема на антибиотици с тези храни

Антибиотиците имат специфично действие

Те не бива да се смесват с някои други лекарства, напитки, както и храни.

Ако сте на антибиотици, трябва да сведете до минимум или да изключите тези храни и напитки от менюто си.

Такива са млечните продукти, защото съдържат кисели бактерии.те са полезни за червата, но влияят негативно на усвояването на  съставки на някои антибиотици.

Те са богати и на калций. Същият блокира или намалява действието на някои болестотворни бактерии.

При прием на антибиотици не бива да се взимат добавки, богати на желязо и калций.Те пречат сериозно на усвояването на повечето антибиотици.

Полезни за организма са фибрите, за храносмилателния тракт и метаболизма. Но пречат за усвояването на антибиотиците, защото забавят усвояването на храната в стомаха и червата.

Не бива да се консумира  и алкохол при лечение с антибиотиците. Причината е, че намалява действието им, както и прави приемът им недостатъчно.

По тази причина не бива да се пие концентрат, за да си свърши антибиотика добре действието.

Антибиотика намалява действието си, ако храните и напитките са с киселинен характер. Такива са цитрусите, кафето,шоколад, безалкохолни напитки, както и доматения сок.Киселата среда намалява ефективността на действието на антибиотиците.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.