Проста практика сутрин ни дава енергия и регулира съня

https://zdravno.net/zdravni-saveti/prosta-praktika-sutrin-ni-dava-energiya-i-regulira-sanya/134778 Zdravno.net
Проста практика сутрин ни дава енергия и регулира съня

 Оптимизиране на енергийните нива, както и регулирането на съня е задача номер едно за всеки

Различните стратегии и техники са много полезни, но една проста и силна практика върши чудеса за здравето. И тя е излагане на слънце сутрин.

Прекарването навън в сутрешните часове и то в първия час след събуждането, влия положително на цялостното ни здраве и благоденствие.

 Според известния д-р Хубърман цикардния ритъм или вътрешния биологичен часовник регулира нашия цикъл, за да сме будни или да спим.

Според неговата теория излагането на слънце сутринта дава възможност на мозъка да разбере, че в началото на деня помага за производството на хормона кортизол, който насърчава времето за будуване и за сън.

Слънчевата светлина освобождава хормона на щастието-серотонин и повишава настроението и общото ни благополучие.

Според лекаря ни трябват само пет до десет минути на слънце, за да задействаме тези здравословни процеси в тялото ни.

Затова, когато се събудим, трябва да прекараме няколко минути на пряка слънчева светлина. Тялото и умът ви ще са благодарни през целия ден, съветва д-р Хубърман.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.