Важно: До края на декември може да смените личния си лекар!

https://zdravno.net/zdravni-saveti/vazhno-do-kraya-na-dekemvri-mozhe-da-smenite-lichniya-si-lekar/123572 Zdravno.net
Важно: До края на декември може да смените личния си лекар!

До края на този месец имате възможност да смените личното си джипи

Цели два пъти в годината-от началото до края на юни, както и до края на последния месец от годината може да смените общопрактикуващия си лекар. Подмяната може да стане по два начина.

Може да получите формуляр за смяната и да се предостави на новоизбраното от вас джипи. Формулярът може да се изтегли онлайн от сайта на НЗОК.Другият начин е да отидете лично при избрания от вас общопрактикуващ лекар със здравната си книжка. Той попълва личните си данни в нея  и ви включва в списъка с пациенти.

За целта не е необходимо да уведомявате лично предишното си джипи. Това се извършва по служебен път от Районната здравноосигулителна каса-РЗОК.За помощ и съвет може да се обърнете също към РЗОК, където оказват пълно съдействие.

Там може да получите пълна информация за практиката на всички общопрактикуващи лекари, които работят в съответния регион и са сключили договор с НЗОК.

Личният лекар е длъжен да оказва пълно съдействие и здравна помощ на всички пациенти, от датата, когато те са включени в пациентската му листа.

Извън тези две дати също може да смените личния си лекар, но по определени причини.Това може да се случи при смяна на адреса на пациента в единия случай и в другия, когато личния му лекар прекрати договора си с РЗОК.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.