Българската виагра ни дарява с дълголетие (Още ползи от родопското чудо)

https://zdravno.net/bilki/balgarskata-viagra-ni-daryava-s-dalgoletie-oshte-polzi-ot-rodopskoto-chudo/124056 Zdravno.net
Българската виагра ни дарява с дълголетие (Още ползи от родопското чудо)

В България изобилието от билки е невероятно

Докато бе жива баба Ванга твърдеше, че родината ни е пълна с билки. И за всяка болежка има лековито растение, което помага да се излекуваме.Има и една билка, позната като родопско чудо. Тя  е лек за много болки и е синоним за дълголетие.

Извества е  в Родопите,  а жителите на този регион я познават отдавна и я използват, за да ги спасява от много болежки. Това е добре познатия  мурсалски чай. Тази билка е аптека за здравето, притежава укрепващи, антимикробни качества, действа и противовъзпалително.

Съдържанието на много полезни вещества я прави много ценна. Тя е богата на танини, на етерични масла, на флавониди, на желязо, мед, кобалт, калий, магнезий, натрий  и още много микроелементи и полезни вещества.

Докторите препоръчват тази ценна билка да се използва и при лечението на кашлица. Действа добре при бронхити, също така прочиства и отделителната система.

Лекува много добре различните простатити, болести на черния дроб, както и на бъбреците. Последните проучвания сочат, че мурсалския чай с право може да се нарича „българската виагра“.

Чаят от нея има специфичен аромат.Когато се свари, вкусът му е сладникав, но има и нотки от мента. Този чай помага на здравето, защото понижава кръвното налягане. По този начин предпазва от инфаркт и инсулт.

Доказано е, че пази от опасната атеросклероза, също така предотвратява образуването на туморни клетки. Съдържа и антиоксиданти, като с тяхна помощ се пречиства организма.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.