Билката на Левски засилва имунитета и ни спасява от вируси

https://zdravno.net/bilki/bilkata-na-levski-zasilva-imuniteta-i-ni-spasyava-ot-virusi/118931 Zdravno.net
Билката на Левски засилва имунитета и ни спасява от вируси

Тези билка е известна със своите лечебни свойства

Тя ни предпазва от вируси, настинки, повишава имунитета ни. Растението се нарича котешка стъпка, заради формата на цветовете му. Тя била позната на Васил Левски, който я използвал, когато бил свещеник, за да лекува много болести.

Тя расте по нашите планини Родопите, Средна гора и Стара планина. Целебните й качества смъкват високото кръвно налягане, нормализират кръвната захар. Продава се по аптеките в изсушен вид.

Засилва съпротивителните сили на организма. Действа срещу гастрит, миома, камъни в бъбреците, екзема, кожни болести.

От котешката билка се прави лечебен чай. Запарва се една голяма лъжица от билката в 400 мл мода и се оставя да престои около 20 минути.

Прецежда се и се прие преди всяко хранене.Огромен щит срещу вируси и зарази е и друга билка, босилека.

Учени, след серия проучвания са установили, че дъхавата билка помага при инфекции на горните дихателни пътища, също и срещу кашлица.

Лечебните свойства на това растение се дължат на наличието на етерични масла в листата, както и на една аптека от витамини и полезни минерали, също и на микроелементи.

Босилекът, известен още като царска билка, лекува не само кашлица, но и още редица болести.Подпомага кръвообращението, както и храносмилането. Притежава антибактериални и противовъзпалителни качества.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.