Слагаме тази подправка на всяко ястие, а не знаем колко е полезна! (Вижте лечебните й свойства)

https://zdravno.net/bilki/slagame-tazi-podpravka-na-vsyako-yastie-a-ne-znaem-kolko-e-polezna-vizhte-lechebnite-y-svoystva/47740 Zdravno.net
Слагаме тази подправка на всяко ястие, а не знаем колко е полезна! (Вижте лечебните й свойства)

Тази подправка е не само вкусна, но и незаменима при разширени вени

Слагаме една подправка практически на всяко ястие, а си нямаме и най-бегла представа колко е полезна. Става въпрос за дафиновия лист, който открай време е на почетно място в кухнята ни. Той обаче не само дава страхотен вкус на храната, но и помага при куп други проблеми. От дафиновите листа се приготвя етерично масло, което има наистина чудотворни свойства върху тялото ни. Още от древността лечителите го използват за справяне с различни заболявания. В листата на дафиновото дърво се съдържа масло, което е съставено от 50% цинеол и още цели 65 различни компонента, незаменими за организма. Сред тях е и полезният рутин. Именно благодарение на ароматните си летливи съединения, дафиновият лист притежава фитонцидни качества и помага да се пречиства въздуха. Освен това дафиновите листа прогонват и досадните насекоми през лятото. В листенцата се съдържат и фитиноциди, дъбилни вещества, както и микроелементи, които помагат на извеждането от организма на шлаките и токсините. Повишават устойчивостта на имунната система. Дафиновите листа имат обезболяващо действие и намаляват усещането за болка. Освен това те успокояват нервната система, стимулират дейността на мозъка, засилват потоотделянето и като цяло засилват тонуса на организма. Най-големият му плюс е използването му при лечението на разширени вени и изобщо заболявания на крайниците и ставите. За да облекчите състоянието при разширени вени, е нужно да си направите отвара от дафинови листа. За целта са ви нужни около 30 гр листенца и една чаена чаша растително масло или зехтин. Залейте листата с него и ги затворете в плътен съд. Поставете го на тъмно и хладно място и оставете да престои в продължение на 14 дена. Като не забравяйте от време на време да разклащате съда. След като двете седмици изтекат използвайте марля, за да прецедите получената смес и прехвърлете маслото в друг съд. Мажете с него засегнатите участъци и ще забележите подобрение в състоянието на краката си в най-скоро време. Останалото масло се съхранява на студено.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.