Тази билка е истинска благодат за здравето ни (Вижте огромните й ползи за организма)

https://zdravno.net/bilki/tazi-bilka-e-istinska-blagodat-za-zdraveto-ni-vizhte-ogromnite-y-polzi-za-organizma/47767 Zdravno.net
Тази билка е истинска благодат за здравето ни (Вижте огромните й ползи за организма)

Използваме тази билка в ястията си, а не знаем колко мощен имуностимулатор е

Тази билка е невероятна благодат за здравето ни. Всички ние я използваме при готвене в ястията си, а си нямаме и бегла представа колко мощен имуностимулатор е. И не само. Става въпрос за розмарина. Който носи невероятни ползи за организма ни. Ето ги и тях: Розмаринът стимулира мозъчните клетки като прави запаметяването на имена, цифри, дати и дори чужди езици, много по-лесно. Специалистите съветват да поставите в близост няколко клончета розмарин когато имате да учите за изпит. Действа и като афродизиак благодарение на тонизиращия си аромат. Както вече споменахме, редовната му употреба в ястия засилва имунната система на тялото. Има благотворно влияние и върху храносмилателната система, тъй като блокира възпалителните процеси и улеснява храносмилането. Облекчава кашлицата и помага при проблеми с дихателните пътища. Нормализира кръвното и смъква нивата на лошия холестерол. При силно главоболие можете да втриете малко етерично масло от розмарин в челото и шията си, за да се отървете от болката. Ароматът му облекчава сутрешното гадене при бременните жени. Но не бива да се използват повече от пет капки от етеричното масло наведнъж. Разтворете няколко масло от розмарин в слънцезащитния си продукт и ще се сдобиете за нула време с бърз, красив и равномерен тен. Бабите и дядовците вярват, че уханието на розмарин премахва срамежливостта и усещането за несигурност. Съвременни психолози го използват по време на сеансите си, тъй като елиминира травмите от преживян стрес, както и психологическите проблеми. Втриването на етерично масло от розмарин намалява мускулната треска, засилва гъвкавостта и помага за по-лесното изпълнение на различни видове упражнения. Розмаринът е чудесно средство за разкрасяване още от древността. Той намалява разширените пори и намалява лъщенето при мазната, склонна към акне кожа. Освен това намалява белезите и помага срещу целулит. В зависимост от нуждите си, можете да използвате както сушен розмарин, така и маслото от него.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.