Ако искате да не побелявате бързо! С тези храни ще го направите

https://zdravno.net/bolesti/ako-iskate-da-ne-pobelyavate-barzo-s-tezi-hrani-shte-go-napravite/141868 Zdravno.net
Ако искате да не побелявате бързо! С тези храни ще го направите

Всеки иска да отдалечи времето на побеляването на косата си

Според редица изследвания посивяването на косата се ускорява поради намаленото количество на протеини в храната.

За да забавите този процес, може да включите в менюто си храни, които се грижат за това. Освен месо, такива са рибата, бобовите култури, яйцата и млечните продукти.

Тези храни забавят доказано побеляването на косата.

Протеините играят важна роля за поддържане на здравината на косата, помагат за укрепване на структурата на косъма и дават отпор на накъсването й.

За да постигнете успех, трябва да приемете всеки ден по двеста грама протеин.Освен това всеки решава индивидуално дали да предпочетете месото или изварата, хумуса или рибата.Това зависи от личните желания или по препоръки на личния лекар, ако страдате от хронични болести.

Най-добрите източници на протеини са яйцата, неовкусените млечни продукти, като извара, сирене. Също така това са месото, рибата и птиците.

Растителните протеини се намират в бобовите култури, ядките, семената, както и зърнените продукти.

Ако имате тежък недостиг на протеини, това причинява оток и мускулна слабост, както и промени в състоянието на косата и кожата.

Дефицитът на протеини възниква при недохранване с протеини.Ако дълго се лишавате от протеини, това може да увреди черния дроб, бъбреците, да причини подагра или различни алергии.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.