Домашен мехлем помага при псориазис (Рецептата)

https://zdravno.net/bolesti/domashen-mehlem-pomaga-pri-psoriazis-receptata/139438 Zdravno.net
Домашен мехлем помага при псориазис (Рецептата)

Псориазисът е хронично заболяване

Болестта засяга здравината на кожата и е не само неприятен, но и неудобен проблем. Медикаментите и медицинските грижи са основният начин за лечение на болестта. Но има и домашни средства, които помагат да се облекчат симптомите на заболяването.

Такъв е домашен мехлем, който се приготвя лесно и не струва скъпо. За него са необходими мед, зехтин, както и ябълков оцет.

Всичките тези съставки се смесват в купа и след това се прехвърлят в стъклен съд  и се съхраняват в хладилника.

Зехтинът е богат на антиоксиданти и здравословни мазнини. Те помагат за овлажняване на кожата и действат срещу възпалението. Зехтинът образува един защитен слой на кожата и я пази да не се изсуши.

Медът е известен, още от древността, със своите антисептични и противовъзпалителни средства. Той не само хидратира кожата, но и намалява зачервяването и сърбежът по нея.

Ябълковият оцет също притежава антисептични и противовъзпалителни качества. Този продукт също така намалява лющенето и раздразнението на кожата.

Как се използва домашното лекарство?

Мехлемът се нанася на много тънък слой върху засегнатите участъци по кожата. След това трябва да се масажира леко, докато лекарството попие добре. Илачът се използва два или три пъти през деня или толкова пъти, колкото е необходимо.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.