Дори не сте предполагали за тези вреди, които ни нанася стреса

https://zdravno.net/bolesti/dori-ne-ste-predpolagali-za-tezi-vredi-koito-ni-nanasya-stresa/53017 Zdravno.net
Дори не сте предполагали за тези вреди, които ни нанася стреса

Стресът ни преследва в ежедневието

Но въпреки че той  е част от ежедневието ни, нанася и много вреди на организма ни.

Стресът причинява нездрав сън. А лошият сън изсушава кожата ни. Защото пречи на кожата ни да съхранява повече вода,  а това води до нежелани последици.

Стресът и сухата кожа са фактори за появата на акне. И затова трябва да вземем мерки, за да не се разраснат пъпките по лицето и тялото ни.

При стрес се отделя хормона кортизол върху кожата ни. Той е отговорен за появата на проблеми с кожата, като бръчки, пъпки, фини черти по лицето ни.

Колкото и невероятно за звучи, но стресът влияе на здравината на ноктите. В такъв случай те стават крехки и се чупят лесно.

Здравето на кожата зависи от важния протеин колаген. Наличието му прави кожата млада и здрава. Но ако сме стресирани, тогава приемът на кислород се намалява, както и на други хранителни вещества от телцата на кръвта. Това принуждава колагена да се отделя в по-малки количества, което състарява и загрубява кожата ни.

Страдаме ли от стрес, най-често ни капе косата или тя става чуплива, тънка и доста суха. Дехидратацията е също един от признаците, че сме подложени на стрес. Правилото е да приемаме повече вода, да хапваме здравословно и да си набавяме необходимите витамини.

Подложени ли сме на стрес, тогава може прекомерно да се потим. Най-вече по стъпалата и дланите на ръцете.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.