Дори умерената консумация на алкохол причинява Алцхаймер

https://zdravno.net/bolesti/dori-umerenata-konsumaciya-na-alkohol-prichinyava-alchaymer/52883 Zdravno.net
Дори умерената консумация на алкохол причинява Алцхаймер

Ново проучване показва още за вредите на алкохола

Дори умерената консумация на спиртни напитки ускоряват мозъчната атрофия и увеличават заплахата от болестта Алцхаймер.

Лошата новина е , че алкохолът може да ускори заболяването  и то в ранните й стадии.Редица проучвания сочат, че приемът на алкохол увеличава разграждането на мозъка, причинява образуване на голям брой плаки, които повишават риска от различни болести,     в по-късен етап от живота.

Според спецовете дори рязкото спиране на алкохола също вреди. Защото повишава нивото на вещество, което причинява натрупване на плаки, които се образуват при опасната болеста Алцхаймер.

Хроничната консумация на алкохолни напитки се отразяват зле на мозъка и засягапериферния метаболизъм. Това увеличава патологичните промени при болестта Алцхаймер.

Но умереното пиене  може да ни причини не само Алцхаймер, но и повишава кръвната захар. И оттам са засилва опасността от заболявания като диабет тип 2, така и редица опасни болести на сърцето.

Освен това редовният, дори умерен прием на спиртни напитки увеличава тревожността и деменцията.

Затова спецовете съветват да не се консумира алкохол всеки ден, дори при умерени количества. Това може да ускори или да причини появата на такива опасни болести като Алцхаймер и деменция, и нещата може да се случат необратимо, в по-късен етап от живота ни.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.