Ендокринолог разкри тайната на отслабването

https://zdravno.net/bolesti/endokrinolog-razkri-taynata-na-otslabvaneto/126231 Zdravno.net
Ендокринолог разкри тайната на отслабването

Мечтата на всеки е да има стройна фигура

Да няма излишни килограми, които не само пречат и ни загрозяват, но и влияят на здравето ни.

Според специалистите важно е не само да следите теглото си, но и талията си. При мъжете тя не бива да надхвърля 102 сантимента, докато при жените цифрата е 88.

Увеличаването на обема на талията говори за натрупване на мазнини в областта на корема. Това може да причини инсулинова резистентност, което пък да доведе до диабет тип 2.

Лекарите препоръчват да се спазват някои правила, които ще ни помогнат да отслабнем, без да вредим на здравето си.

Първото правило е да се храним балансирано. В диетата си да съчетаваме протеини, мазнини и въглехидрати. Да преброяваме калориите си.

След известно време това няма да ни се налага, защото на око може да преценим колко калории са ни необходими за деня.

Другото условие, за тънка талия, е движението. Независимо дали ще бягате, ходите, танцувате или плувате. Ако не ви се бяга, може да го замените с каране на колело.

Спецовете съветват да не се храните през нощта, понеже вреди на фигурата и на здравето ви.

Важно е също така да се наспиваме добре. Здравият сън влияе на метаболизма, не дава възможност хормоните на глада да се „събудят“.

Да хапваме през деня поне по три плода.Другият съвет на експертите е да си поставяме малки и постижими цели и да се състезаваме със себе си.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.