Искате да откажете кафето?Ето какво се случва с тялото ви

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-otkazhete-kafetoeto-kakvo-se-sluchva-s-tyaloto-vi/112391 Zdravno.net
Искате да откажете кафето?Ето какво се случва с тялото ви

Първата напитка, към която посягаме през деня, е кафето

Мнозина не могат да си представят сутрешното събуждане без чаша ароматна напитка. Други пият кафе почти непрекъснато през целия ден.

Американски учени са се заели със задачата да покажат какво се случва с тялото ни, когато откажем кафето.

На база проучванията им било установено, че това действа успокояващо на тялото ни, има и финансова полза.

По думите на американските експерти кафето не нанася такава вреда на организма, както се твърди. Но отказът му може да доведе до определени ползи за организма ни.

Според статистиката тези, които консумират повече кафе, употребяват десет на сто повече захар от останалите. Дори да не слагате директно захар в напитката, млякото и сметаната също така увеличава дела на захарите и оттам калориите. Това увеличава теглото, а отказът може да предизвика отслабване.

Основните предимства от отказа на кафе е подобряване на качеството на съня. Дори малки дози кофеин разстройват съня, твърдят спецовете.

Кафето стимулира и без неговото действие тялото ни ще се върне към основния си ритъм. Освен това ще се чувствате доста по-спокойни през деня.

Ако не пиете кафе, тогава зъбите няма да са подложени на ерозия и усмивката ще е доста по-бяла. Но отказът може да доведе до така нареченя „синдром на отнемането“. Затова трябва да сме подготвени за тази ситуация, предупреждават учените.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.