Как да се справим сами с проблема омазнен черен дроб?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-se-spravim-sami-s-problema-omaznen-cheren-drob/123498 Zdravno.net
Как да се справим сами с проблема омазнен черен дроб?

Омазненият черен дроб е често срещан здравен проблем

При него се натрупват излишни мастни отлагания в чернодробните клетки.Свързнан е с неправилния начин на хранене, затлъстяване, както и метаболитни проблеми.

Въпреки че трябва да се обърнете към специалист, има няколко насоки, които ще ни помогнат да се справим с проблема. Първата стъпка за справяне с омазнение черен дроб е да приемаме балансирана и здравословна диета.

Такива са пълноценните храни, плодове, зеленчуци,пълнозърнести храни,както и постни протеини.Изобщо диетата трябва да е подходяща да намали и регулира теглото, също така да намали натоварванията в черния дроб.

Контролирането на порциите за хранене вършат това, също така честото хранене с малки порции вършат чудеса за здравето на този важен орган.

Другата стъпка в решаване на проблема с физическата активност.Редовните физически упражнения, ходене, бягане, каране на колело или плуване се справят много ефикасно с мастното чернодробно заболяване.

Стремете се поне по 150 минути умерена физическа активност на седмица.Другата препоръка е да се намали консумацията на алкохол.Спиртните напитки може да увредат черния дроб, особено ако той е и омазнен.

Намаляване на телесното тегло също помага да се справим с проблема омазнен черен дроб.Спецовете препоръчват да се комбинира здравословна диета и физическите упражнения, за да намаляваме постепенно теглото си и да регулираме здравето си.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.