Кога млякото вреди на ставите?

https://zdravno.net/bolesti/koga-mlyakoto-vredi-na-stavite/112010 Zdravno.net
Кога млякото вреди на ставите?

Ставните болки са много болезнени

Възпалението е един от основните симптоми при артрит или ревматоиден артрит

Има обаче една диета, която може да намали възпалението на ставите, също така сковаността и болките в тях. Но за да са ни здрави ставите, помагат не само лекарствата, профилактиката, но и правилното хранене.

Здравословната диета играе стратегическа роля за поддържане на ставите здрави и гъвкави.Затова трябва да се избягват в менюто храни, които предизвикват възпаление на ставите и изобщо на цялото тяло.

Според спецовете една напитка трябва да се изключи от ежедневното хранене, защото тя влошава здравето на ставите.

И това е млякото. Особено пълнозърнестото мляко. Всеки знае, че то е богат източник на калций и витамини. Но при по-възрастните хора млякото може да причини повече вреди, отколкото ползи.Защото всекидневното хапване на пълномаслено мляко е богато на протеини, които повишават риска от възпаление на ставите. Те причиняват болести на ставите, както и опасната остеопороза.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.