Кои хора се пристрастяват най-бързо към алкохола?

https://zdravno.net/bolesti/koi-hora-se-pristrastyavat-nay-barzo-kam-alkohola/118604 Zdravno.net
Кои хора се пристрастяват най-бързо към алкохола?

Има хора, които лесно се пристрастяват към алкохол и други опиати

Някои фактори влияят това да се случи при определени ситуации.

Според редица специалисти това се случва при определени хора и стресови положения. Алкохолната или наркотична зависимост се приема за рецидив. Тя се разглежда още като заболяване. В основата лежи наследствеността. Или казано с други думи, ако в семейството бащата е алкохолик или пък майката злоупотребява със спиртни напитки, наследниците също може да са алкохолно и наркотично зависими.

Освен родовата принадлежност, влияние оказват и  психологичните фактори. Всеки един индивид реагира по различен начин на стресовите ситуации.Те се опитват да облекчат стреса с разнообразни психоактивни вещества.

Човек развива определен модел, че като пие се чувства добре, обясняват зависимостта докторите.

Друга причина да сме алкохолно зависими е средата, в която попадаме или си избираме. Човек може да се пристрасти към алкохолните напитки заради работния екип, в който е или заради семейството.

Освен това може да се пие при различни срещи, както и при любовни воаяжи. В някои случаи хората смятат за постижение, щом не са пили определен период от време.Но тава е нещо, с което не бива да се гордеем или хвалим.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.