Кои хора страдат от синдрома на Диоген?Начини на лечение

https://zdravno.net/bolesti/koi-hora-stradat-ot-sindroma-na-diogennachini-na-lechenie/116608 Zdravno.net
Кои хора страдат от синдрома на Диоген?Начини на лечение

Много хора страдат от различни психични проблеми

Сред най-често срещаните патологии са патологично събиране на вещи, познато като синдрома на Диоген.Той се характеризира с изключителна нечистоплътност в дома, мръсотия, апатия и съхраняване на боклуци, както и липса на срам.Причината може да е в увреждане на фронталния лоб.Също така преживяна трагедия или самота.

Другият психологичен проблем е обсесивно-компулсивното разстройство, съкратено ОКР.

Специалистите са на мнение, че някой страда от ОКР тогава, когато манията му за почистване му отнема около час на ден.

Има личности, страдащи от тези психологични патологии, които чистят на ден повече от шест часа.

 Обсесивно-компулсивното разстройство започва в много ранна възраст, когато детето е на около десетина години. Но има и пик, който се получава към тридесетата годишнина.

Причините за възникване на тази психична болест са различни и не са ясно уточнени.

По думите на експертите това психологично състояние възниква от набор причини като генетични, индивидуални, така също и биологични.

На пациентите се предлага лечение във вид на прием на лекарства, както и на психотерапия. На тези, които болестта е приела застрашителни размери, се прилага едно от най-новите лечения- с дълбока мозъчна стимулация.Група експерти разработват метод, с помощта на който се автоматизира дома, за да се избегне дългото му и продължително почистване.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.