Кои напитки „нокаутират“ тялото ни?

https://zdravno.net/bolesti/koi-napitki-nokautirat-tyaloto-ni/133310 Zdravno.net
Кои напитки „нокаутират“ тялото ни?

Водата е изключително важна за тялото и здравето ни

Без вода трудно оцеляваме. Но става въпрос за чистата вода, а не за нейните производни. Защото много често тези заместители вместо да помагат, те вредят.

Много от нас предпочитат да заместят водата със сокове от различни плодове, с кафе или други някакви напитки. Но ако го правят често, тогава те вредят на тялото си.

Ето кои напитки не само вредят, ами направо „убиват“ организма ни. Такива са газираните напитки, както и плодовете сокове.

Често ли пиете от тези напитки, тогава незабавно трябва да спрете и да разредите до максимум консумацията им.

Те са опасни, понеже съдържат високи количества захар. Ако редовно прибягвате до тези напитки, тогава има вероятност да увредите краткосрочната си памет, като все по-често забравяте твърде важни неща.

Другата напитка, с която трябва да внимавате, това е кафето. Лошата новина е, че може да има тежки последици за мозъка.

Ако пиете от тази гореща напитка често, концентрацията на катехоламини се завишава. Това води до увеличаване на нивото на кортизола, по-известен като хормона на стреса.

Енергийните напитки са много вредни, алармират докторите. Те са богати на много кофеин и захар, което нанася двоен удар върху организма ни.

А ако постоянно ги пиете, тогава вътрешните запаси на тялото се изчерпват, твърдят експертите.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.