Колко вреди горещото кафе през лятото?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-vredi-goreshtoto-kafe-prez-lyatoto/115763 Zdravno.net
Колко вреди горещото кафе през лятото?

През лятото човек посяга по-често към чашата с ароматно кафе

Заради липсата на тонус, високото кръвно налягане, както и заради жегите, напитката се приема с такава цел. Но консумацията на горещо кафе през топлите летни месеци крие известни рискове.За това алармират специалистите. По думите на докторите приемът на кофеин в горещите дни крие сериозен риск за здравето. И по-специално неблагоприятните промени са насочени към кръвното.

Ако още на сутринта, щом станете чувствате жажда, тогава не посягайте веднага към кафето. Преди това утолете жаждата си с обикновена вода, не газирана.

За да се насладите, а и за да съхраните здравето си, оставете газираните напитки, сладките сокове, както и смутитата за по-хладните вечерни часове.

Напитки с по-ярък аромат, както и с богат вкус са много популярни в по-хладните часове и дни.Дори  една чашка с кафе през горещниците може да настъпят неблагоприятни състояния.

Най-вече се покачва налягането на кръвното и може да стигне застрашителни размери. В жегата кофеинът може да повиши ритъма на сърцето, също да предизвика треперене на ръцете, както и неприятно замайване.

Отрицателният ефект може да бъде снижен, ако се пие охладено кафе. Наличието на кофеин в нея не я прави обаче напълно безопасна.

Нямате ли сериозни проблеми със сърцето и кръвоносните съдове през лятото, може да пиете кафе. Но не повече от две чашки на ден и то да е гарнирано с мляко.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.