Лесен трик ни показва дали ни грози инсулт

https://zdravno.net/bolesti/lesen-trik-ni-pokazva-dali-ni-grozi-insult/53693 Zdravno.net
Лесен трик ни показва дали ни грози инсулт

Инсултът  е опасна и често смъртоносна болест

Два начина има да разберем дали ще възникне инсулт. Единият е, щом един тромб на кръвта заседне в някоя от артериите, водеща към мозъка и пречи да достига кръвта до него. Друг път тромб се образува във вената, защото е разкъсана плака, която има голямо количество холестерол. Според учените има елементарно упражнение, чрез което се разбира грози ли ни опасност от мозъчен удар. Този тест трае не повече от двадесетина секунди.

Новото проучване вече е намерило своето място в научно издание. Според него тези от хората, които се задържат на едни крак в рамките поне на двадесет секунди не са застрашени от инсулт или друго мозъчно увреждане. Напротив, тези не успяващи да балансират на един крак Резув този период от време, тогава опасността е голяма.

Резултатите са извършени на базата на експеримент от японски спецове. В него са участвали 1400 човека.

Стоят ли на един крак хората по-малко от двадеситина секунди от време, свъззано е с някаква болест. От него страдат малките мозъчни съдове дори при привидно здрави хора, които са на средна възраст или при стари хора.Тези, които имали повече от две травми в мозъка също не успявали да останат на един крак. Тези с една лезия в мозъка също не успявала да пазят равновесие.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.