Любимите лешници!Кой има забрана да ги хапва

https://zdravno.net/bolesti/lyubimite-leshnicikoy-ima-zabrana-da-gi-hapva/116319 Zdravno.net
Любимите лешници!Кой има забрана да ги хапва

Лешниците са изключително полезни ядки

В шепа от тях се съдържат много полезни вещества, ценни витамини, минерали, протеини и фибри.

Като култивирано орехоподобно растение то се отглежда от много години, назад във времето. Лешниковите храсти са разпространени в Мала Азия, както и на Балканите.Растението е многогодишен храст.

Лешниците са отличен начин да подобрите здравето си, карат кожата да сияе. Те засищат, пълни са с полезни вещества за тялото, може да се консумират в сурово състояние, също като добавка в различни салати.

Лешниците носят много ползи за тялото. Те понижават холестерола, повишават хемоглобина, пречистват кръвта. Освен това тези вкусни ядки премахват токсините от организма, повишават имунната защита, също така действат благоприятно на хипертониците.

Въпреки че са много полезни, при някои болестни състояние е табу да се консумират ядките. Ако страдате от язва на дванадесетопръстника, също така от колит или гастрит не бива да ги консумирате.Както и при други заболявания на стомаха, като ентероколит, също при различни язви на стомаха.

Ако имате остра вирусна респираторна инфекция не е препоръчително да хапвате лешници.Не са подходящи също при различните настинки, както и ако страдате от кашлица.При различни видове екземи, уртикария, при невродермит, както и при псориазис е забранено да хапвате лешници.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.