Не игнорирайте този симптом!Може да алармира за инсулт

https://zdravno.net/bolesti/ne-ignorirayte-tozi-simptommozhe-da-alarmira-za-insult/54481 Zdravno.net
Не игнорирайте този симптом!Може да алармира за инсулт

Инсултът поразява все повече хора по света

Според последните проучвания, преди от мозъчен удар, страдаха по-възрастните хора. Сега болестта „напада“ все по-млади хора.

Но спецовете предупредиха за симптом, който се появява седмица преди да настъпи опасния мозъчен удар. Мнозина обаче го игнорират и не обръщат внимание на този симптом.

Около седем дни може да се появят първите симптоми на инсулта. Ако се вземат навременни мерки може да избегнете тежките последици от мозъчния удар. И това са парализа, загуба на речта, както  и нарушени функции на мозъка и др.

Този признак е именно главоболието. Болката обаче изобщо не е типична, нарича се още "сентинелно".Тя атакува внезапно, много е силна и не преминава.

Може да бъде съпроводена с гадене, повръщане, както и с други симптоми. Освен това може да провокира появата  и на световъртеж.

Появи ли се такъв вид главоболие, тогава трябва да потърсите непременно лекарска помощ. При такъв случай трябва да прегледате пациента и да предпише веднага лечение, за да не се случи необратимото.

Всички, които са били в пред инсултно състояние или са преживели миниинсулти свидетелстват, че преди това са имали силно главоболие.

Затова експертите предупреждават да сме много внимателни към състоянието си и да се вглеждаме в себе си.

За да намалите риска от инсулт, трябва да наблюдаваме диетата си, да се откажем от лошите навици и да ходим периодично на медицински изследвания.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.