Няколко лесни начина да снижите кръвната захар

https://zdravno.net/bolesti/nyakolko-lesni-nachina-da-snizhite-kravnata-zahar/115855 Zdravno.net
Няколко лесни начина да снижите кръвната захар

Две мнения няма, че трябва да се поддържат нивата на здравословна кръвна захар

Повишаване на кръвната захар носи много опасности за организма ни. Независимо дали човек страда от диабет, високата кръвна захар причинява много и то сериозни болести.

Завишените й стойности може да разболее сериозно сърцето, също така кръвоносните съдове. Може да причини загуба или влошаване на зрението, също така да предизвика бъбречна недостатъчност, предупреждават експертите.

Един от начините да се спасите от това състояние е да не хапвате въглехидрати на празен стомах. Най-добре е да се хапват след  протеинови храни, също така и след зеленчуци.

Това значително подобрява контрола на кръвната захар. Кръвната захар се намалява и след като консумирате повече фибри.

Другият категоричен начин да намалите нивата на кръвната захар са разходките. Петнадесет-двадесет минути разходки след хранене предизвиква изгаряне на въглехидратите, които се намират в храната. Също така осигурява движение на мускулите и на кръвта по съдовете.

Този начин категорично намалява кръвната захар в кръвта.Положителен ефект, в тази връзка, е включване в диетата на бобови култури. Защото бобовите растения са богати на антиоксиданти, имат доста важни за здравето витамини, както и ценни минерали. Бобовите продукти уникално съчетават протеините с богати на фибри въглехидрати.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.