Отслабване с яйца? Мисия напълно възможна

https://zdravno.net/bolesti/otslabvane-s-yayca-misiya-napalno-vazmozhna/116612 Zdravno.net
Отслабване с яйца? Мисия напълно възможна

Яйцата са не само любима, но и една от най-здравословните храни

Те са богати на протеини и много полезни хранителни вещества. Но независимо от това с тях не бива да се закусва, ако страдаме от излишни килограми. Това предупреждават експертите.

Ако искаме да отслабнем, добре е да наситим диетата с протеини. Те стимулират метаболизма и помага на тялото ни да изражда мускулна маса.

Кокошите продукти може да се приготвят по различни начини. Освен че са богати на протеини, те ни дават чувство за ситост и то за дълго време. Така те ни „спасяват“ от желанието да се храним дълго време.

Понеже са богати на протеини, яйцата са идеални за смъкване на излишното тегло. В зависимост от това колко тежи едно яйце и каква е неговата големина, то съдържа около шест грама протеини, уточняват спецовете.

Но за да отслабнем с яйца, трябва да ги хапваме вечер. Животинските протеини се усвояват по-лесно от растителните, затова трябва да се консумират вечер. Така си осигуряваме спокоен нощен сън.

В нощните часове тялото ни има нужда от повече енергия, за да изгради веществата, които помагат да се изгарят мазнините.За да е здрав организма ни, трябва да консумираме до шест яйца на седмица, препоръчват експертите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.