Отвара от босилек прави косата плътна и бляскава (Рецептата)

https://zdravno.net/bolesti/otvara-ot-bosilek-pravi-kosata-platna-i-blyaskava-receptata/110441 Zdravno.net
Отвара от босилек прави косата плътна и бляскава (Рецептата)

Косата е огледало за здравето на човека

Косата също се нуждае от много грижи, както и останалите органи в тялото ни

Косата трябва да се поддържа добре хидратирана, здрава и да бъде добре подхранена.Трябва да полагаме много грижи, за да знаем как да я поддържаме през лятото, както и през студените зимни дни. Освен това да не мием косата всеки ден, защото това я изтощава и не я подържа здрава и силна.

Здравата коса е отражение на нашето здраве. Колкото  е по-лъскава и с плътен косъм, толкова и нашето здраве е на ниво.

Забързаният ни делник често ни кара да игнорираме грижата за косата си. Освен това косата си подлагаме на какво ли не. Като боядисване, подстригване и какви ли не експерименти извършваме с косата си. Но една от грижите е да я оставим да си почине, като не я атакуваме с топлинни уреди, също така да не я измиваме толкова често.

Според експертите трябва да се отнасяме добре с нея ,защото дори допирът от друг човек може да я стресира.

Но има една тайна народна рецепта, която прави косата ни бляскава и здрава. За целта е необходимо само и единствено билката босилек. След като измием с шампоан косата си и й сложим балсам правил следното. Втриваме в скалпа настройка от босилек, приготвена от голяма лъжица изсушена подправка с чаша вряла вада.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.