Паник атаки или инфаркт? Вижте разликите

https://zdravno.net/bolesti/panik-ataki-ili-infarkt-vizhte-razlikite/116390 Zdravno.net
Паник атаки или инфаркт? Вижте разликите

Има разлика между паник атаките и инфаркта

Въпреки че има признаци, които си приличат много и човек може да се заблуди.Паник атаките са смущения на нервната ни система. Те могат да протичат с ускорен пулс. Те са характерни най-вече при младите хора. Освен това повече „атакуват“ жените, също така хора с нервна и с така наречените „свободни“ професии.

Пристъпите на атаки на нервната системна са с продължителност между двадесетина минути до половин час. Но най-силният пик е около десетината минути от пристъпите на паника.

При паник атаките също болят гърдите, болката може да се приеме като настъпващ инфаркт. Само че при паник атаките тя изчезва след половин час, а при инфаркта-не, продължава. Това сравнение правят специалистите.Но все пак трябва да се внимава и да се следи интензитета на болката, е техния съвет.

Освен това болката при паник атаката не е достатъчно ясна, като освен по средната част на гърдите може да се почувства и в горната част на корема.Докато при сърдечния удар тя се разпространява по цялото тяло.

Освен това инфарктът може да се познае по още признаци. Такива са силното изпотяване, задушаването, както и паническото чувство на страх. При сърдечния удар дори може да загубите съзнание, кожата става по-бледа и устните посиняват.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.