По кои първи признаци познаваме отделянето на кръвен съсирек!

https://zdravno.net/bolesti/po-koi-parvi-priznaci-poznavame-otdelyaneto-na-kraven-sasirek/128644 Zdravno.net
По кои първи признаци познаваме отделянето на кръвен съсирек!

Отделянето на кръвни съсиреци е опасно

Това повишава риска от инсулт или инфаркт. За да избегнете опасните болести като мозъчен и сърдечен удар добре е да се знаят кои са първите признаци за появата на кръвен съсирек.

Никой не е застрахован от това, като кръвният съсирек може да ес отдели по всяка време.  Това може да причини фатален край, предупреждават лекарите.

Официалната медицинска статистиката разкрива, че болестите на сърдечно-съдовата система са едни от най-честите причини за смърт.

Отделянето на кръвен съсирек, известна още като тромбоза може да се предизвика от пушене на цигари, от операция, заради разширени вени или по време на бременност.

В тази връзка е добре да се знаят първите симптоми за разкъсан кръвен съсирек. Те са бледа кожа, силна болка зад гръдната кост,болка в задната част на главата и гърдите, внезапен задух и дори припадък.

Ако човек изпадне в това състояние, веднага трябва да бъде приет в болницата, съветват докторите.Синята кожа и подуването са сигнал моментално да се повика линейка, защото всяка минута е от значение, допълват още докторите.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.