Полезна ли? С тези пет вида риби бъдете нащрек

https://zdravno.net/bolesti/polezna-li-s-tezi-pet-vida-ribi-badete-nashtrek/122585 Zdravno.net
Полезна ли? С тези пет вида риби бъдете нащрек

По принцип рибата се води здравословна храна

Но не всички рили трябва да са на масата ни, някои видове дори са опасни.

Трябва да сме много внимателни със скумрията. В тази вид риба се съдържа много живак, който не се отделя, а се натрупва в човешкия организъм.Затова максималната консумация от тази рила на месец не бива да надвишава 200 грама, а при децата-100 г. Като най-безопасна се води атлантическата скумрия.

Не бива да прекалявате и с хапването на риба тон. Причината е същата, съдържа завишени количества живак.В естественото си местообитание тази риба е почти е изчезнала.

Тя се отглежда в индустриални мащаби, като им се дават антибиотици и лекарства за бързо нарастване, които са вредни за хората.Затова възрастните трябва да хапват само по 100 грама, а при децата не бива да се дава.

Малко полезни мастни киселини може да получи човек от консумацията на тилапия.В нея има доста „вредни“ мазнини, които причиняват натрупване на холестерол.Вреди и на хора, страдащи от алергии, сърдечни заболявания, асма и артрит.

Змиорката също не се нарежда след полезните риби. С високото си съдържание в тялото си тя акумулира почти всички вредни и опасни вещества, които попадат във водата.

Пангасиусът също носи повече вреди, отколкото ползи. Тя идва от най-замърсената река не само във Виетнам, но и в света. Пълна е с живак, както и с канцерогенни вещества.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.