Пробив: Откриха чудодейно хапче за отслабване

https://zdravno.net/bolesti/probiv-otkriha-chudodeyno-hapche-za-otslabvane/114530 Zdravno.net
Пробив: Откриха чудодейно хапче за отслабване

Учени направиха пробив

Откриха хапче, с което се отслабва. На практика те може да се хранят с каквато си искат нездравословна храна и въпреки това слабеят.

Новото чудодейно хапче ускорява метаболизма, за да могат по-бързо да се разграждат мазнините и захарта.Американските експерти са установили, че на практика излишъкът от магнезия вероятно забавя способността на митохондрите да произвеждат енергия.

Това, от своя страна, засилва метаболизма и така по-ефикасно се разграждат мазнините и захарите в организма.

В началото експертите коригирали гените на мишки, за да пречат на потока на магнезия. В резултат мишките оставали слаби, макар да са консумирали висококалорична храна.

След като двадесет седмици хранили гризачите с висококалорична храна, на едната група дали лекарството, на другите плацебо ефект. В резултат хапчето позволила на едната група, приела лекарството да останат слаби  и стройни, въпреки че се хранили с калорични и мазни храни. Резултатите са публикувани в специализирано научно издание.

Освен че се намалили теглото си, мишките имали по-ниски нива на лошия холестерол и на кръвна захар в сравнение с другата група гризачи.

На практика това означава, че лекарството се бори с лошите последици и от нездравословната диета.А мишките, които не са приели лекарството, а са ес хранили със същата храна, значително са увеличили теглото си.Но започват да губят тегло, след като им се даде лекарството. Изследванията продължават, споделят спецовете.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.