С тези навици: Сами си скъсявате живота с години!

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-navici-sami-si-skasyavate-zhivota-s-godini/116164 Zdravno.net
С тези навици: Сами си скъсявате живота с години!

Не всички наши навици са полезни за нашето здраве

Има рутинни неща, които вредят не само на здравето, но и скъсяват живота ни с много години.

Безразборното приемане на витамини и минерали пречи на тялото ни да работи нормално.Може да разберете какви витамини и минерали ни липсват само след консултация със специалист.Предозирането с витамини също е толкова вредно, колкото и щом се прекалява с традиционните лекарства.

Сам да си предпишеш витамини и лекарства е много вредно, предупреждават спецовете.

Например високите дози на витамин С може да ни докарат язва.

Друг вреден навик може да се окаже пиенето на кафе сутрин. Но много хора пият само чаша кафе преди работа, без да закусят. Това води до стрес на организма. Освен това кафето дехидратира организма, повишава кръвното налягане, също така повишава захарта в кръвта.

Ако не можете да се откажете от кафето сутрин, хапнете нещо за закуска и тогава пийте от горещата напитка.

Друг вреден навик, за градския човек, е заседналия начин на живот.Колкото по-малко се движите, толкова по-бързо може да си спечелите някое хронично заболяване.Статистиката показва, че хората, които спортуват повече, живеят с минимум петнадесет години повече от тези, които не го правят.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.